Om oss

Historien

Eventyret startet som et lite gårdsbakeri på kjøkkenet på Hære Gård i Skotselv, Buskerud. Brødene ble solgt på torget i Drammen tre dager i uken sammen med andre økologisk dyrkede frukt og grønnsaker. Omsetningen lå da på rundt 100 brød i uken og vi syns det var store saker!

Lite visste vi om hva fremtiden ville bringe. I 1996 ble produksjonen flyttet til et nedlagt industribygg i Skotselv. Her var det nok av plass og produksjonen økte. Samtidig bygde vi opp en liten helsekostforretning. En bil ble kjøpt og vi begynte å levere brød til helsekostforretninger i østlandsregionen. Varebilen måtte snart byttes ut med en lastebil da noen dagligvarebutikker i nærområdet fikk interesse for brødene. Vi ble nok også Norges første (og foreløpig siste?) bakeri med kunder som abonnerte på helsebrød og fikk dem tilsendt med Norgespakke gjennom Posten. Vi sendte brød fra Mandal i sør til Kirkenes i nord.

Brødene våre er per i dag inne i de fleste store norske kjedene.Se oversikt her.

Filosofi

Vi ønsker å fokusere på sunnhet og helse – i et helhetlig bilde der både kropp og sjel er med. Det er lett å bli ensidig opptatt av glykemisk indeks, lite eller mye karbohydrater, fett eller ikke fett – alt dette uten å sette det hele i en større sammenheng. Snakker vi om helse og kosthold er det umulig å komme utenom helhetsaspektet og at det er synergi som gir helse. Les mer.

Vi ønsker derfor å bidra med sunne bakervarer for din helse, men vi ønsker også at du på et helhetlig vis kan leve et godt liv med en høy livskvalitet!

Vi støtter også institusjoner med et helhetlig aspekt rundt helse og utdanning.